Składniki

Ciasto:

36 dkg mąki pszennej

1 margaryna Palma

2 łyżki roztopionego masła

2 łyżki kwaśnej śmietany

2 żółtka

2 łyżki kakao

Krem:

1/4 szklanki mleka

1/4 szklanki cukru

3/4 szklanki + 1 łyżka mleka w proszku

10 dkg masła

Wiórki kokosowe

Sposób wykonania
Ciasto: z podanych składników zarobić ciasto i włożyć na 3 godziny do lodówki. Po wyjęciu ciasto rozwałkować i wykrawać literatką ciasteczka. Po wierzchu smarować pianą (15 dkg cukru pudru utrzeć z 2 białkami). Piec w temp. 175 stopni przez około 12 minut. Ostudzić. Krem i wykonanie: mleko wymieszać z cukrem i podgrzewać do rozpuszczenia się cukru. Ostudzić. Masło zmiksować na puszystą masę, dodać mleko w proszku i ostudzone mleko z cukrem. Zmiksować. Masą przekładać ciasteczka tak aby upieczona piana była na zewnątrz po obu stronach. Masą smarować również boki ciastek i obtaczać w kokosie.
Autor: Jola