Składniki

Składniki:

20 muszli makaronowych conchiglioni

1 puszka tuńczyka w oleju

3 jajka ugotowane na twardo

2 kawałki papryki marynowanej czerwonej

2 ogórki kiszone

3-4 łyżki kukurydzy konserwowej

8 dag sera żółtego startego na tarce

2 łyżki majonezu

1 łyżeczka musztardy

koperek

sól, pieprz

Sposób wykonania
Muszle makaronowe ugotować w osolonym wrzątku z odrobiną oleju al dente. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić. Obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Ser żółty także zetrzeć na tarce o małych oczkach. Tuńczyka odsączyć z zalewy. Rozdrobnić widelcem. Dodać do jajek i sera. Paprykę pokroić w drobną kostkę. Ogórki również pokroić malutką kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy i dodać do masy. Doprawić solą i pieprzem. Dodać majonez i musztardę. Farszem z tuńczyka napełniać każdą muszlę. Wierzch posypać posiekanym koperkiem.
Autor: Jola