Milkey Way


Składniki:
        CIASTO NA BISZKOPT 
                6 jaj 
                1 szklanka cukru 
                1 szklanka mąki pszennej 
                1 łyżeczka proszku do pieczenia 
                2 - 3 łyżki kakao MASA MLECZNA 
                1/2 szklanki mleka 
                3/4 szklanki cukru 
                25 dag margaryny 
                2 opakowania cukru waniliowego 
                2 szklanki mleka w proszku

        POLEWA 
                15 dag czekolady mlecznej 
                około 6 łyżek mleka



Sposób wykonania:

Przepis na ciasto biszkoptowe: Białka ubić, dodać cukier i dalej ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną, proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszać. Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut w temperaturze 170 stopni C. Ostudzić i podzielić na 2 części. Przepis na masę mleczną: Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Ostudzić. Miękką margarynę utrzeć na puszystą masę, dalej ucierając dodawać ostudzone mleko z cukrem i mleko w proszku. Przełożyć biszkopt kremem. Przepis na polewę: Dwie łyzki margaryny + dwie łyzki cukru + dwie łyzki mleka,rozpuscic.Dodac dwie lyzki kakao i podgrzac.Nie wolno zagotowac! Schłodzić w lodówce. SMACZNEGO :)



Autor: Mona20


Oceń przepis:
Średnia ocena: 9,93

Powrót


Szczegóły