Składniki:
3 białka jaja
1/2 szklanki cukru
3/4 szklanki orzechów włoskich drobno siekanych
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
1/2 łyżeczki startej skórki pomarańczowej
1/2 szklanki rodzynek
Białka ubić z cukrem na bardzo sztywno.Dodać mąkę i skórkę pomarańczową, delikatnie wymieszać(można mikserem). Dodać rodzynki i orzechy, delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Piekarnik nagrzać do 150 stopni. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia nakładać łyżką bezy w odstępach 2-3 cm. Wstawić do piekarnika(150 stopni) i piec ok. 10-15 min. zmniejszyć temperaturę do 120-100 stopni i suszyć ok. 1-1,5 godz.Wyłączyć piekarnik, nie otwierać pozostawić w zamkniętym piekarniku do całkowitego ostygnięcia.