Mąkę przesiać, dodać masło, posiekać szybko nożem do momentu, kiedy ciasto będzie przypominać kruszonkę. Dodać żółtka, cukier, sól i szybko zagnieść. Z ciasta uformować kulę, owinąć ją folią spożywczą, schłodzić w lodówce przez 30 - 60 minut minut.
Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość około 3 mm, delikatnie podsypując stolnicę mąką.Szklanką wykrawać kółka, wykrojonym ciastem wylepić foremki do babeczek, wysmarowanych uprzednio masłem (najlepiej masło roztopić i dokładnie wysmarować pędzelkiem każdą z foremek). Przed samym pieczeniem ponownie schłodzić w lodówce przez 60 minut.
Piec około 15 minut w temperaturze 200ºC lub do zarumienienia. Babeczki wyjąć z foremek i ostudzić.
Masa budyniowa: w 1 szklance mleka rozmieszać oba budynie a pozostałe 2 szklanki mleka zagotować. Na gotujące mleko wlać budynie rozmieszane w mleku i ugotować . Jeszcze ciepły nakładać do upieczonych babeczek i poukładać na wierzchu malinki, borówki lub inne ulubione owoce.