1 budyń śmietankowy (w proszku) ok. 35-60 g- bez cukru
1 cukier wanilinowy
1 jajko
Ponadto:
1 biała czekolada
owoce lub czekoladki do dekoracji
Sposób wykonania
Przygotować formę na 12 muffinów i wypełnić ją papilotkami. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C (góra i dół bez termoobiegu). Ciasteczka OREO posiekać na desce i włożyć do papilotek.
Zmielony twaróg sernikowy włożyć do miski (można użyć ser z wiaderka wtedy tego nie mielimy), dodać mascarpone, cukier, budyń (proszek) i cukier wanilinowy, zmiksować na jednolitą masę lub wymieszać dokładnie łyżką. Dodać jajko i znów zmiksować do połączenia się składników.
Masę wyłożyć na ciasteczka do wysokości papilotki ( po brzegi). Wstawić do piekarnika i piec przez ok. 15 minut do ścięcia się masy. Wyjąć z piekarnika i przestudzić.
jeszcze ciepłe serniczki posmarować cienką warstwą roztopionej czekolady i ułożyć owoce lub czekoladki.