Składniki

Składniki:

    1,5 szklanki mąki tortowej

    6 łyżek cukru

    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

    1/3 łyżeczki soli

    150g masła orzechowego

    1/4 kostki masła

    1 jajko

    3/4 szklanki mleka

    2 łyżki cukru do posypania

Sposób wykonania

Sposób wykonania:

Składniki suche (mąka, cukier, proszek do pieczenia, sól) wymieszać w jednej misce.Składniki mokre (masło orzechowe, masło zwykłe, jajko, mleko) zmiksować w drugiej misce. Zawartości obydwu miseczek zmiksować na gładką masę. Foremkę na muffinki wyłożyć papilotkami i do każdego wgłębienia wlać ciasto do 3/4 wysokości. Posypać cukrem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec przez 30 minut.


Autor: Jola