Składniki

4 szklanki mąki

250 g masła lub margaryny ( na maśle są lepsze i można jeść nawet bez nadzienia)

3/4 szklanki cukru

4 żółtka

3 łyżki śmietany gęstej

1 płaska łyżeczka sody

1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

MASA:

300 g masła

75 g mleka zagęszczonego słodzonego o smaku naturalnym ( w tubce)

150 g mleka zagęszczonego słodzonego o smaku czekoladowym ( w tubce)

¾ szklanki mleka w proszku

dodatkowo orzeszki solone

Sposób wykonania
Orzeszki można upiec 2- 3 dni wcześniej. Masło zmiksować na jednolitą masę i dodawać kolejno mleko słodzone dalej miksując. Dosypywać mleko w proszku i zmiksować do połączenia składników. Nadziać połówki orzeszków wkładając po 2- 3 solone orzeszki do masy. Zlepić w całość.
Autor: Jola