Składniki

3 szklanki mąki

1 szklanka serka waniliowego (Danio)

200g masła

marmolada

cukier puder

Sposób wykonania
Na stolnicę przesiać mąkę, dodać serek i masło.Całość posiekać nożem i zagnieść na jednolite ciasto. Z ciasta uformować kulę, zawinąć w folię i wstawić do lodówki na 1 godz. Ciasto podzielić na 8 części. Każdą część ciasta wałkować cienko na kształt koła i podzielić na 8 równych trójkątów. Na każdy trójkąt nałożyć marmoladę i zwinąć rogaliki. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (nie trzeba robić dużych odstępów miedzy rogalikami) wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez 15 minut (do lekkiego zrumienienia). Po upieczeniu i ostudzeniu obtoczyć w cukrze pudrze.
Autor: Jola