Składniki:
200 ml. śmietany 30%
60g masła
100g białej czekolady
5 łyżek mleka w proszku
80 g wiórków kokosowych
2 pokruszone wafelki kokosowe w białej polewie po 37g
2-3 łyżki likieru kokosowego (ja dałam o innym smaku)
DODATKOWO:
wiórki kokosowe
mielone migdały
czekolada
Do garnka dać masło i śmietanę. Podgrzewać aż masło się rozpuści. Odstawić z ognia. Dodać połamaną czekoladę, mieszać do rozpuszczenia czekolady, wystudzić. Do zimnej masy dać mleko w proszku, kokos i wymieszać. Dodać pokruszone wafelki i likier, wymieszać. Wstawić na 30 min do zamrażalnika lub na kilka godzin do lodówki(moja masa stała w lodówce całą noc). Formować kulki i obtaczać we wiórkach kokosowych lub migdałach (ja kulki zanurzałam w roztopionej czekoladzie). Wstawić do lodówki i przechowywać w lodówce. Bardzo słodki i bardzo smaczne.