Składniki


Składniki:


        200 ml. śmietany 30%

        60g masła

        100g białej czekolady

        5 łyżek mleka w proszku

        80 g wiórków kokosowych

        2 pokruszone wafelki kokosowe w białej polewie po 37g

        2-3 łyżki likieru kokosowego (ja dałam o innym smaku)


DODATKOWO: 

        

        wiórki kokosowe

        mielone migdały

        czekolada

Sposób wykonania

Sposób wykonania:

Do garnka dać masło i śmietanę. Podgrzewać aż masło się rozpuści. Odstawić z ognia. Dodać połamaną czekoladę, mieszać do rozpuszczenia czekolady, wystudzić. Do zimnej masy dać mleko w proszku, kokos i wymieszać. Dodać pokruszone wafelki i likier, wymieszać. Wstawić na 30 min do zamrażalnika lub na kilka godzin do lodówki(moja masa stała w lodówce całą noc). Formować kulki i obtaczać we wiórkach kokosowych lub migdałach (ja kulki zanurzałam w roztopionej czekoladzie). Wstawić do lodówki i przechowywać w lodówce. Bardzo słodki i bardzo smaczne.

Autor: Jola