Składniki

1 woreczek kaszy gryczanej

300g kg grzybów leśnych

1 cebula

olej

sól i pieprz

natka pietruszki

Sposób wykonania
Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Grzyby pokroić na dość duże kawałki i podgotować, odcedzić. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni na niewielkiej ilości oleju i jak będzie zeszklona dodać grzyby. Chwilę jeszcze podsmażać, dodać posiekaną natkę pietruszki i doprawić solą i pieprzem. Świetny dodatek do kotletów schabowych i ryby zamiast ziemniaków.
Autor: Jola
19 II Środa. Dzień Powszedni
Rdz 8, 6-13. 20-22; Ps 116B, 12-13. 14-15. 18-19 (R.: por. 7a); por. Ef 1, 17-18; Mk 8, 22-26;

Imieniny

Arnolda, Konrada

Warto posłuchać


Radio Fara

Radio Profeto