Składniki

Składniki:

    

     3 szklanki startej cukinii

     1,5 szklanki bułki tartej

     1 cebula

     20 dkg sera żółtego

     2 marchewki

     4 jaja

     1/2 szklanki oleju

     natka pietruszki

     sól

     pieprz

     vegeta

Sposób wykonania

Sposób wykonania:

Cukinię obrać oraz usunąć miąższ z nasionkami. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dobrze odcisnąć z soku. Cebulę i marchew też zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Cukinię wymieszać z marchewką i cebulą, dodać olej, bułkę tartą żółtka, sól, pieprz (do smaku) oraz vegetę. Wymieszać. Dodać starty żółty ser. Białka ubić na sztywno i dodać do masy, delikatnie wymieszać. Foremki wysmarować masłem i posypać bułka tartą. Do foremek wlać masę cukiniową. Piec ok. 60-70 minut w temperaturze 200 stopni. Można dodać podsmażone pieczarki lub mięso mielone. (3 małe foremki)

Autor: Jola