Składniki:
6 jajek,
1szkl. cukru,
3/4szkl. mąki,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
2-3 łyżeczki kakao,
2 kartoniki śmietany do ubijania ŁACIATA 30%,
2 opak. galaretki pomarańczowej,
2 tabliczki czekolady,
1 opakowanie żelatyny,
6-7 łyżek cappuccino orzechowe,
1 opak. cukru waniliowego,
3-5 łyżeczek cukru pudru,
1 łyżka margaryny,
1 puszka brzoskwiń
Biszkopt; z 6 jaj, cukru, mąki, proszku do pieczenia i kakao upiec ciemny biszkopt..
2 galaretki pomarańczowe rozpuść w 1l wody niech tężeje.. i przy okazji pokrój drobno brzoskwinie z puszki.. (w kosteczkę)
W 1/3 szk. wrzątku rozpuść ok. 5-6 łyżeczek żelatyny a w drugiej szk. rozpuść we wrzątku 5-7łyżeczek cappuccino, następnie połącz rozpuszczone cappuccino z żelatyną, mieszaj energicznie czekając, aż roztwór osiągnie temp. pokojową.. W międzyczasie ubij 1 kartonik śmietany i połącz z roztworem cappuccino..
Tak więc na biszkopt nanieś masę cappuccino i włóż do lodówki, by stężało..
Gdy tak się stanie (trwa to dosłownie chwilę, bo żelatyna ma to do siebie że szybko pracuje), zmieszaj tężącą galaretkę z brzoskwiniami i rozprowadź na masę cappuccino.. Włóż z powrotem do lodówki..
Następnie ubij drugi kartonik śmietany z cukrem waniliowym, cukier pudrem na końcu dodając 5-6 łyżeczek żelatyny rozpuszczonej w 1/3 szk. wrzątku (pamiętając by roztwór był letni) i trochę startych wiórek z czekolady, masę rozprowadź po cieście i włóż z powrotem do lodówki..
W rondelku rozpuść pozostałą czekoladę z 1 łyżką margaryny robiąc to tak, by nie dopuścić do zagotowania polewy.. Gdy czekolada się rozpuści zdejmij ją z ognia i dodaj 2-3 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w 1/3 szk. wody, polewę wymieszaj czekając aż przestygnie i letnią rozprowadź po wierzchu ciasta. Ciasto włóż do lodówki na parę godzin, by nieco się przy-leżało. SMACZNEGO :)