Składniki:
3 sztuki jaja,
1/3 szklanki woda,
1 opak. cukier waniiowy,
1 sztuka galaretka wiśniowa,
2/3 szklanki cukier,
5 sztuk białka,
2 łyżki żelatyna Prymat,
2 opakowania galaretka brzoskwiniowa,
2 puszki brzoskwinie,
1/2 łyżeczki proszek do pieczenia,
1 szczypta Sól,
1 łyżka mąka ziemniaczna,
1/2 szklanki mąka,
1/2 szklanki cukier,
1 opak. polewa czekoladowa
Białka ubić ze solą, dodać cukier. Dodać żółtka i jeszcze chwilę ubijać. Dodać mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać. Piec ok. 20 minut w temp. 180 stopni. Brzoskwinie drobno posiekać. Sok z brzoskwiń uzupełnić wodą do 1litra i zagotować. Następnie wsypać galaretkę oraz żelatynę i mieszać. Odstawić do stężenia. Brzoskwinie zmiksować z tężejącą galaretką i wlać na biszkopt. Na godzinę wstawić do lodówki. Białka ubić z cukrem i cukrem pudrem. Zagotować1/3 szklanki wody, wsypać galaretkę i wymieszać. Wystudzić. Do ubitej masy powoli wlewać galaretkę. Masę wylać na stężałe brzoskwinie. Wstawić do lodówki. Polać polewą.