Składniki


Składniki: 


        3 sztuki jaja, 

        1/3 szklanki woda, 

        1 opak. cukier waniiowy, 

        1 sztuka galaretka wiśniowa, 

        2/3 szklanki cukier, 

        5 sztuk białka, 

        2 łyżki żelatyna Prymat, 

        2 opakowania galaretka brzoskwiniowa, 

        2 puszki brzoskwinie, 

        1/2 łyżeczki proszek do pieczenia, 

        1 szczypta Sól, 

        1 łyżka mąka ziemniaczna, 

        1/2 szklanki mąka, 

        1/2 szklanki cukier, 

        1 opak. polewa czekoladowa

Sposób wykonania

Sposób wykonania:

Białka ubić ze solą, dodać cukier. Dodać żółtka i jeszcze chwilę ubijać. Dodać mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać. Piec ok. 20 minut w temp. 180 stopni. Brzoskwinie drobno posiekać. Sok z brzoskwiń uzupełnić wodą do 1litra i zagotować. Następnie wsypać galaretkę oraz żelatynę i mieszać. Odstawić do stężenia. Brzoskwinie zmiksować z tężejącą galaretką i wlać na biszkopt. Na godzinę wstawić do lodówki. Białka ubić z cukrem i cukrem pudrem. Zagotować1/3 szklanki wody, wsypać galaretkę i wymieszać. Wystudzić. Do ubitej masy powoli wlewać galaretkę. Masę wylać na stężałe brzoskwinie. Wstawić do lodówki. Polać polewą.

Autor: Jola