Składniki:
biszkopt:
5 jajek
3/4 szkl.cukru
1 szkl. mąki
3/4 szkl. cappuccino waniliowe
2 łyżeczki proszku do pieczenia
krem:
1 jajko
5 żółtek
4 Danio waniliowe
3 łyżeczki żelatyny
3/4 masła
2 szkl. mleka w proszku
1/2 szkl. cukru
okrągłe biszkopty
1/2 szkl. kawy do nasączenia
białka ubić z cukrem, dodać żółtka, wsypać mąkę,kawę i proszek. Wymieszać.Upiec i po wystygnięciu przekroić na 2 blaty.(najlepiej upiec go dzień wcześniej).
jajko i żółtka utrzeć z cukrem, utrzeć masło, dodać żółtka, ucierać.Dodać serki, mleko w proszku i ciągle ucierać. Do masy wlać żelatynę rozpuszczoną w 1/2 szkl. wody. Na jeden blat dać pół tężejącej masy. Okrągłe biszkopty nasączyć kawą i ułożyć na masie. Na biszkopty dać resztę kremu i przykryć drugim biszkoptem. Polać polewą.