Ciasto:
3,5 szklanki mąki
250g margaryny
1 szklanka śmietany 12%
6 żółtek
1/2 szklanki cukru pudru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Beza:
6 białek
6 łyżek cukru
3 kisiele wiśniowe
Masa budyniowa:
2 budynie waniliowe
3 szklanki mleka
250g margaryny
Dodatkowo:
wiśnie z kompotu bez pestek
cukier puder
Składniki na ciasto zagnieść i zarobić Ciasto dać do lodówki na 1 godzinę Ciasto podzielić na 6 równych części Pierwszą rozwałkować i wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia 2 białka ubić ze szczyptą soli dodać 2 łyżki cukru, trochę wiśni z kompotu a na końcu 1 kisiel Wymieszać Masę dać na spód ciasta Rozwałkować kolejny kawałek ciasta na prostokąt i dać na pianę z kisielem Piec 18-20 minut w temp 180stopni Powyższe czynności powtórzyć dwukrotnie tak aby powstały 3 takie same ciasta
Budyń ugotować na mleku, ostudzić i utrzeć z masłem Podzielić na 2 części Przełożyć placki kremem, posypać cukrem pudrem i można udekorować kandyzowanymi wiśniami