Warstwa galaretkowa:
3 opakowania pomarańczowej galaretki w proszku (na 500ml wody)
900ml wrzątku
Masa kawowa:
70ml mocnej, wrzącej kawy (np. espresso)
2 płaskie łyżeczki żelatyny w proszku
500ml śmietanki kremówki (30% lub 36% tł.)
250g mascarpone
2 łyżki kawy rozpuszczalnej
6 łyżek cukru pudru
Masa pomarańczowa:
900ml gęstego soku marchwiowo-pomarańczowego typu Kubuś
100ml świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy
3 opakowania budyniu waniliowego bez cukru (na 500ml mleka)
7 łyżek cukru pudru
200g miękkiego masła (w temp. pokojowej)
Biszkopt:
4 duże jaja
2/3 szklanki cukru (140g)
2/3 szklanki mąki pszennej tortowej (100g)
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
3 łyżki gorzkiego kakao
2 łyżki oleju
2 łyżki wody