Składniki:
Upiec jeden ciemny biszkopt.
Masa wiśniowa:
3,5 szkl. kompotu z wiśni
1 galaretka wiśniowa
2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżki cukru
Masa jogurtowa:
80 dkg jogurtu naturalnego
(zamiast naturalnego ja daję 2,5 duże DANONE Gratki truskawkowe)
50 dkg śmietany 30%
2 cukry waniliowe
8 łyżeczek żelatyny
3 łyżki cukru pudru
Dodatkowo:
1/2 czekolady
wiśnie z kompotu
Masa wiśniowa: W szklance kompotu rozrobić galaretkę i mąkę. Pozostały kompot zagotować z cukrem, wlać galaretkę i wymieszać.
Masa jogurtowa: Jogurt wymieszać z żelatyną rozpuszczoną w małej ilości wody. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i cukrami waniliowymi. Połączyć z jogurtem i wymieszać. Na biszkopt wlać masę wiśniową, wyłożyć wiśnie i odstawić w chłodne miejsce.
Następnie wyłożyć masę jogurtową i posypać startą czekoladą.