Składniki


Składniki:

        CIASTO NA BISZKOPT 

                6 jaj 

                1 szklanka cukru 

                1 szklanka mąki pszennej 

                1 łyżeczka proszku do pieczenia 

                2 - 3 łyżki kakao MASA MLECZNA 

                1/2 szklanki mleka 

                3/4 szklanki cukru 

                25 dag margaryny 

                2 opakowania cukru waniliowego 

                2 szklanki mleka w proszku


        POLEWA 

                15 dag czekolady mlecznej 

                około 6 łyżek mleka


Sposób wykonania

Sposób wykonania:

Przepis na ciasto biszkoptowe: Białka ubić, dodać cukier i dalej ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną, proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszać. Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut w temperaturze 170 stopni C. Ostudzić i podzielić na 2 części. Przepis na masę mleczną: Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Ostudzić. Miękką margarynę utrzeć na puszystą masę, dalej ucierając dodawać ostudzone mleko z cukrem i mleko w proszku. Przełożyć biszkopt kremem. Przepis na polewę: Dwie łyzki margaryny + dwie łyzki cukru + dwie łyzki mleka,rozpuscic.Dodac dwie lyzki kakao i podgrzac.Nie wolno zagotowac! Schłodzić w lodówce. SMACZNEGO :)

Autor: Mona20