Składniki

Spód: 

   180 g ciasteczek Oreo

    50 g roztopionego masła

Masa serowa

    500 g twagogu z wiaderka

    3/4 szklanki cukru

    1 łyżka cukru wanilinowego

    2 łyżki budyniu w proszku (bananowego, śmietankowego lub waniliowego)

    2 jajka

    1 - 2 banany

    sok z cytryny

    2 łyżeczki cukru

Kokosowa kruszonka

    1/2 szklanki wiórków kokosowych

    2 łyżki roztopionego masła

    1 łyżka cukru

Sposób wykonania

    Składniki na masę serową wyjąć z lodówki. Formę na muffiny wyłożyć papilotkami. Piekarnik nagrzać do 150 stopni C (góra i dół bez termoobiegu).
    Ciasteczka (razem z masą) dokładnie pokruszyć (najszybciej w pojemniku blendera - rozdrabniacza). Wsypać do miski i wymieszać z roztopionym masłem. Wyłożyć do papilotek, delikatnie uklepać palcem wyrównując powierzchnię.
    Ser włożyć do miski, dodać cukier, cukier wanilinowy i budyń, zmiksować na małych obrotach miksera (około 1 minuta). Dodać jajka i ponownie zmiksować do połączenia się składników (około 1 minuta).
    Masę wyłożyć na spód z ciasteczek. Pośrodku położyć plasterki banana obtoczone w soku z cytryny. Banany posypać cukrem. Wymieszać składniki kokosowej kruszonki i posypać po wierzchu.
    Wstawić do piekarnika i piec przez 30 minut.

Autor: Jola