Składniki:
NA CISTO:
2.5 szkl. maki
1 szkl. oleju
1 szkl. cukru
3 łyżki kakao
4 jajka
2 łyżki proszku do pieczenia (mozna dodac 1 łyżke proszku ,1 łyżke sody).
1 cukier waniliowy
1/2 łyżeczki cynamonu
zapach migdałowy
10 łyżek mleka
3-4 łyżki dżemu
MASA KOKOSOWA:
400 gr kokosu (wiórki)
1/2 kostki masła lub margaryny
2 szkl. mleka
1/2 szklanki cukru
Polewa czekoladowa
Na poczatek ugotowac mase kokosowa z podanych skladnikow , ostudzic. Ciasto: jajka utrzec z cukrem i cukrem waniliowym dodawac na przemian pozostale skladniki. Dobrze wymieszac. Przygotowac foremke 20X36 Na wylane cisto ukladac lyzka ostudzona mase kokosowa. dodalam geste powidla brzoskiniowe przy masie kokosowej, ktore sie nie zatopily. Piec w tem 180 st 45-50 minut i na sam koniec polac polewa. Smacznego :)