Składniki

Składniki:

    Upiec 1 biszkopt z 5-6 jajek.

    Masa budyniowa:

          2 budynie śmietankowe

          2 żółtka

          1 kostka margaryny

          1/2 l. mleka

Masa jogurtowa:

          1 duży jogurt truskawkowy (Jogobella)

          2 galaretki truskawkowe

Ponadto:

          2 galaretki truskawkowe

         duużo truskawek

Sposób wykonania


Sposób wykonania:

MASABUDYNIOWA: mleko podzielić na pół. W jednej połowie mleka rozmieszać budyń i żółtka a drugą połowę mleka zagotować. Do gotującego się mleka wlać budyń i zagotować. Ostudzić. Margarynę utrzeć z zimnym budyniem. Do mas wkroić 2 garście truskawek i wymieszać.

MASA JOGURTOWA: galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody.Tężejącą połączyć z jogurtem.

PRZEŁOŻENIE: na biszkopt rozsmarować masę budyniową, na masie poukładać połówki truskawek. Na truskawki wylać masę jogurtową i znów poukładać połówki truskawek. Na wierzch wylać 2 galaretki rozpuszczone w 3 szkl. wody. Wstawić do lodówki.

Autor: Jola