Składniki:
Upiec 1 biszkopt z 5-6 jajek.
Masa budyniowa:
2 budynie śmietankowe
2 żółtka
1 kostka margaryny
1/2 l. mleka
Masa jogurtowa:
1 duży jogurt truskawkowy (Jogobella)
2 galaretki truskawkowe
Ponadto:
2 galaretki truskawkowe
duużo truskawek
Sposób wykonania:
MASABUDYNIOWA: mleko podzielić na pół. W jednej połowie mleka rozmieszać budyń i żółtka a drugą połowę mleka zagotować. Do gotującego się mleka wlać budyń i zagotować. Ostudzić. Margarynę utrzeć z zimnym budyniem. Do mas wkroić 2 garście truskawek i wymieszać.
MASA JOGURTOWA: galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody.Tężejącą połączyć z jogurtem.
PRZEŁOŻENIE: na biszkopt rozsmarować masę budyniową, na masie poukładać połówki truskawek. Na truskawki wylać masę jogurtową i znów poukładać połówki truskawek. Na wierzch wylać 2 galaretki rozpuszczone w 3 szkl. wody. Wstawić do lodówki.