Składniki:
CIASTO:
6 jajek
12 łyżek mąki
1/2 szkl. cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 płaska łyżka kakao
BEZA:
6 białek
20 dkg kokosu
20 dkg cukru pudru
20 dkg posiekanych orzechów
4 duże PRINCESSE orzechowe
BUDYŃ:
6 czubatych łyżek cappuccino orzechowe
1/2 szkl. zimnej wody
6 żółtek
3 łyżki mąki
3/4 szkl. cukru
1,5szkl. mleka
1 kostka margaryny
Sposób wykonania:
BISZKOPT:
białka ubić z cukrem, dodać żółtka i resztę składników. Wymieszać. Piec w temp. 180 stopni przez 15 minut. Przekroić na 2 blaty.
BEZA:
Princesse drobno pokroić. Białka ubić z cukrem dodać kokos, orzechy na końcu wafelki. Wymieszać. Piec w temp. 200 stopni przez 20 minut. Po upieczeniu zostawić w piekarniku do podeschnięcia i zbrązowienia.
BUDYŃ:
mleko wlać do garnka a resztę składników razem wymieszać. Wymieszane składniki wlać do gotującego się mleka, ugotować budyń. Wystudzić i utrzeć z masłem.
PRZEŁOŻENIE:
1/2 biszkoptu - 1/2 masy - beza - 1/2 masy - biszkopt