Składniki

Składniki:

    Ciasto: 

          4 jajka

          100g cukru

          100g mąki

          3/4 łyżeczki proszku do pieczenia

          4 łyżki kakao

          50g gorzkiej czekolady-startej

    Krem:

          250g serka mascarpone

          5 łyżek Nutelli

    Polewa:

          100g czekolady gorzkiej 

          30g masła

Sposób wykonania


Sposób wykonania:

Ciasto:białka ubić z cukrem, dodać cukier i ubijać, dodać żółtka i jeszcze chwilkęubijać. Przesiać do białek mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Dodać startączekoladę. Wymieszać. Ciasto wlać do blaszki i piec w temp. 180 stopni przez 12-15 min. Po upieczeniu ciasto (do góry papierem) dać na ściereczkę posypanącukrem pudrem, zwinąć i zwinięte ostudzić. Krem: składniki delikatnie i krótko zmiksować. Polewa: składniki na polewę rozpuścić w gorącej kąpieli (do miski wlać wrzącą wodę i do tej miski dać garnuszek ze składnikami- w taki sposób składniki rozpuszczą się a nie ma szans żeby się zważyły lub przypaliły)Ostudzone ciasto rozwinąć i nałożyć krem, z powrotem zwinąć. Polać polewą.

Autor: Jola