Składniki:
Ciasto:
4 jajka
100g cukru
100g mąki
3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
4 łyżki kakao
50g gorzkiej czekolady-startej
Krem:
250g serka mascarpone
5 łyżek Nutelli
Polewa:
100g czekolady gorzkiej
30g masła
Sposób wykonania:
Ciasto:białka ubić z cukrem, dodać cukier i ubijać, dodać żółtka i jeszcze chwilkęubijać. Przesiać do białek mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Dodać startączekoladę. Wymieszać. Ciasto wlać do blaszki i piec w temp. 180 stopni przez 12-15 min. Po upieczeniu ciasto (do góry papierem) dać na ściereczkę posypanącukrem pudrem, zwinąć i zwinięte ostudzić. Krem: składniki delikatnie i krótko zmiksować. Polewa: składniki na polewę rozpuścić w gorącej kąpieli (do miski wlać wrzącą wodę i do tej miski dać garnuszek ze składnikami- w taki sposób składniki rozpuszczą się a nie ma szans żeby się zważyły lub przypaliły)Ostudzone ciasto rozwinąć i nałożyć krem, z powrotem zwinąć. Polać polewą.