Składniki:
CIASTO KRUCHE:
3 szkl. mąki
3 żółtka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 margaryna
1 cukier waniliowy
1/4 szkl cukru pudru
4 łyżki śmietany
CIASTO Z SEZAMEM 2:
15 dkg sezamu
2 łyżki miodu
10 dkg margaryny
1/4 szkl cukru
CIASTO 3:
słoiczek dżemu
1/4 szkl cukru
6 białek
5 dkg wiórków kokosowych
CIASTO 4:
15 dkg mąki
1/2 szkl cukru pudru
5 dkg margaryny
2 jaja
2 łyżki śmietany
2 łyżki miodu
1 łyżeczka sody oczyszczonej
CIASTO 5:
20 dkg orzechów włoskich-posiekanych
10 dkg margaryny
1/2 szkl cukru
3 łyżki miodu
MASA 1:
15 dkg chałwy waniliowej
3/4 kostki margaryny
1/4 szkl cukru
MASA 2:
1 budyń kokosowy
1/2 l. mleka
1 masło
10 dkg wiórków kokosowych
1/2 szkl cukru
Sposób wykonania:
CIASTO KRUCHE : z podanych składników zagnieść ciasto kruche, podzielić na 2 części, każdą część owinąć w folię spożywczą i włożyć na noc do lodówki. Rozwałkować i dać do dwóch foremek.
CIASTO Z SEZAMEM 2: wszystkie składniki razem zagotować, gdy będzie gęste wyłożyć na pierwszą część ciasta kruchego. Piec w temp. 180 stopni przez 25 min.
CIASTO 3: drugie ciasto kruche posmarować dżemem. Białka ubić z cukrem, dodać kokos i wymieszać. Wyłożyć równo na cieście kruchym. Piec w temp. 180 stopni przez 25 min.
CIASTO 4: margarynę utrzeć z cukrem pudrem dodając po jednym jajku. Dodać mąkę, sodę, śmietanę i miód. Wyłożyć na taką blaszkę w jakiej piekło się ciasto kruche.
CIASTO 5: Wszystkie składniki dać do rondelka i zagotować. Wylać na ciasto 4. Piec w temp. 180 stopni przez 15 minut.
MASA 1: wszystkie składniki dać do rondelka i rozpuścić ale nie gotować. Gdy masa wystygnie ucierać mikserem od 10 do 15 minut.
MASA 2: ugotować budyń na mleku z cukrem. Ostudzić. Masło utrzeć z budyniem. Na koniec dodać kokos i wymieszać.
SKŁADANIE CIASTA: placek z sezamem - masa z chałwy- placek z orzechami - masa z wiórkami kokosowymi- placek z dżemem i bezą kokosową.