Składniki:
Ciasto:
100g masła
155g mąki
2 łyżki kakao
2 łyżki cukru
1 żółtko
1 łyżka śmietany
Masa serowa:
750g sera białego
70g cukru
4 jaja
50g masła
2 1/2 łyżki mąki
Ponadto:
200g masy krówkowej z puszki
Sposób wykonania:
Ciasto: Wszystkie składniki wymieszać mikserem aż powstanie kruszonka. Ciasto wsypać do tortownicy o średnicy 24cm. Równomiernie rozsypać ale nie ugniatać. Masa serowa: Ser zmielić 3 razy. Masło utrzeć z cukrem, dodawać jajka na przemian z serem oraz dodać mąkę. Wymieszać na gładką masę. Ser podzielić na 2 części, do jednej dodać kajmak i wymieszać. Na ciasto w tortownicy układać łyżką naprzemian masę serową i serowo kajmakową. Piec 60 min w temp. 160 stopni. Wyłączyć piekarnik i zostawić w nim ciasto przez 30 minut.