Składniki

Składniki:

    Ciasto:

        100g masła

        155g mąki

        2 łyżki kakao

        2 łyżki cukru

        1 żółtko

        1 łyżka śmietany

    Masa serowa:

        750g sera białego

        70g cukru

        4 jaja

        50g masła

        2 1/2 łyżki mąki

     Ponadto:

         200g masy krówkowej z puszki

Sposób wykonania


Sposób wykonania:

Ciasto: Wszystkie składniki wymieszać mikserem aż powstanie kruszonka. Ciasto wsypać do tortownicy o średnicy 24cm. Równomiernie rozsypać ale nie ugniatać. Masa serowa: Ser zmielić 3 razy. Masło utrzeć z cukrem, dodawać jajka na przemian z serem oraz dodać mąkę. Wymieszać na gładką masę. Ser podzielić na 2 części, do jednej dodać kajmak i wymieszać. Na ciasto w tortownicy układać łyżką naprzemian masę serową i serowo kajmakową. Piec 60 min w temp. 160 stopni. Wyłączyć piekarnik i zostawić w nim ciasto przez 30 minut.

Autor: Jola