Składniki



Składniki:


CIASTO KRUCHE: 

                3 szkl. mąki

                1 margaryna

                5 żółtek

                4 łyżki gęstej śmietany

                5 łyżek cukru pudru

                1 łyżeczka proszku do pieczenia


MASA SEROWA: 

                1 kg sera białego

                1 margaryna

                1 niepełna szkl. cukru

                6 jaj

                1 budyń waniliowy bez cukru


MASA ORZECHOWA: 

                25 dkg zmielonych orzechów

                1/2 szkl. mleka

                10 dkg masła

                2 jajka

                2 łyżki cukru

                1/2 łyżeczki proszku do pieczenia


KRUSZONKA: 

                1i1/4 szkl. mąki

                15 dkg masła

                8 łyżek cukru pudru


PONADTO: 

                1 puszka brzoskwiń

Sposób wykonania



Sposób wykonania:


CIASTO KRUCHE:
zagnieść ciasto i wyłożyć na blaszkę.

MASA SEROWA:

ser zemleć. Margarynę utrzeć z cukrem. Dodać żółtka, twaróg, sypki budyń i ubite białka.


MASA ORZECHOWA:

stopione masło, mleko i cukier zagotować. Wsypać orzechy, wymieszać i przestudzić. Dodać żółtka, proszek oraz ubite białka. Delikatnie wymieszać.


KRUSZONKA:

z podanych składników spożądzić kruszonkę. Na ciasto kruche dać masę orzechową, na masę orzechową wyłożyć połowę masy serowej i na to osączone i pokrojona brzoskwinie. Wyłożyć pozostałą masę serową. Posypać kruszonką. Piec 50 minut w temp. 200 stopni.

Autor: Jola