Składniki:
CIASTO KRUCHE:
3 szkl. mąki
1 margaryna
5 żółtek
4 łyżki gęstej śmietany
5 łyżek cukru pudru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
MASA SEROWA:
1 kg sera białego
1 margaryna
1 niepełna szkl. cukru
6 jaj
1 budyń waniliowy bez cukru
MASA ORZECHOWA:
25 dkg zmielonych orzechów
1/2 szkl. mleka
10 dkg masła
2 jajka
2 łyżki cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
KRUSZONKA:
1i1/4 szkl. mąki
15 dkg masła
8 łyżek cukru pudru
PONADTO:
1 puszka brzoskwiń
ser zemleć. Margarynę utrzeć z cukrem. Dodać żółtka, twaróg, sypki budyń i ubite białka.
stopione masło, mleko i cukier zagotować. Wsypać orzechy, wymieszać i przestudzić. Dodać żółtka, proszek oraz ubite białka. Delikatnie wymieszać.
z podanych składników spożądzić kruszonkę. Na ciasto kruche dać masę orzechową, na masę orzechową wyłożyć połowę masy serowej i na to osączone i pokrojona brzoskwinie. Wyłożyć pozostałą masę serową. Posypać kruszonką. Piec 50 minut w temp. 200 stopni.