Składniki


Składniki:


        25 dkg serka

maskarpone( ja dałam 25 dkg Danio) 

        25 dkg ser białego mielonego

        8 dkg cukru

pudru

        125 ml śmietany 30%

        1 galaretka brzoskwiniowa

        20 dkg podłużnych

biszkoptów

        1 puszka brzoskwiń

        3 łyżki likieru pomarańczowego

        1 galaretka

dowolnego smaku

Sposób wykonania




Sposób wykonania:

Galaretkę brzoskwiniową rozpuścić w 1 szklance gorącej wody. Maskarpone (danio) i twaróg utrzeć z cukrem pudrem. Śmietanę ubić i dodać do serów. Wlać rozpuszczoną brzoskwiniową galaretkę. Wymieszać. Połowę biszkoptów rozłożyć w podłużnej blaszce i przykryć 1/3 kremu. Brzoskwinie odsączyć a sok odłożyć. Brzoskwinie pokroić na mniejsze części i dać na ciasto na nie dać połowę pozostałego kremu. Resztę biszkoptów namoczyć w soku z likierem i ułożyć na cieście. Rozsmarować resztę kremu i dać do lodówki. Na wierzch wylać galaretkę.

Autor: Jola