Składniki:
25 dkg serka
maskarpone( ja dałam 25 dkg Danio)
25 dkg ser białego mielonego
8 dkg cukru
pudru
125 ml śmietany 30%
1 galaretka brzoskwiniowa
20 dkg podłużnych
biszkoptów
1 puszka brzoskwiń
3 łyżki likieru pomarańczowego
1 galaretka
dowolnego smaku
Galaretkę brzoskwiniową rozpuścić w 1 szklance gorącej wody. Maskarpone (danio) i twaróg utrzeć z cukrem pudrem. Śmietanę ubić i dodać do serów. Wlać rozpuszczoną brzoskwiniową galaretkę. Wymieszać. Połowę biszkoptów rozłożyć w podłużnej blaszce i przykryć 1/3 kremu. Brzoskwinie odsączyć a sok odłożyć. Brzoskwinie pokroić na mniejsze części i dać na ciasto na nie dać połowę pozostałego kremu. Resztę biszkoptów namoczyć w soku z likierem i ułożyć na cieście. Rozsmarować resztę kremu i dać do lodówki. Na wierzch wylać galaretkę.