Składniki

 

Składniki:

        2 płaty suchego wafla


        MASA TOFFI: 

                1 puszka masy krówkowej 

                5 dkg herbatników 

                4 sztuki krakersów 

                2 płaty suchego wafla 

                5 dkg orzechów włoskich 

                20 dkg orzeszków ziemnych solonych 

                5 dkg wiórków kokosowych 


        MASA BUDYNIOWA: 

                5 dkg masła 

                3/4 szklanki mleka 

                1 budyń waniliowy 

                5 dkg wiórków kokosowych


        DEKORACJA: 

                5dkg gorzkiej czekolady 

                wiórki kokosowe

Sposób wykonania


Sposób wykonania: 

Herbatniki, krakersy i 2 wafle drobno pokruszyć, orzechy drobno posiekać.Masę krówkową wymieszać z wszystkimi składnikami masy toffi. Masło rozpuścić w mleku, wsypać budyń, zagotować, zdjąć z ognia, ostudzić i wymieszać z 5 dkg wiórków kokosowych.Na jednym waflu wylepić masę toffi, na niej rozsmarować masę budyniową, przykryć drugim waflem, obciążyć deseczką i wstawić do lodówki na 2 godziny. Czekoladę rozpuścić na parze z kilkoma łyżkami wody, posmarować nią wierzch torciku i posypać wiórkami kokosowymi. Wstawić do lodówki.

Autor: Jola