Składniki:
Upiec 3 krążki ciasta czekoladowego (ja upiekłam w zwykłej prostokątnej blaszce)
Składniki na 1 krążek:
3 jajka
10dkg cukru
3 łyżki mąki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżka octu
1 łyżka kakao
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Krem:
1/2 puszki masy kajmakowej
1 litr śmietany 30%
1 galaretka brzoskwiniowa
1 słoiczek dżemu brzoskwiniowego
4 polówki brzoskwiń z syropu
Ciasto: białka ubić z cukrem na sztywną pianę, dodać żółtka wymieszane z octem oraz mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać i wylać do blaszki. Piec w temp.180 stopni przez 30 minut.Krem: galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki wrzącej wody i ostudzić. Pół litra śmietany dobrze schłodzić i ubić na sztywno i dodać do niej tężejącą galaretkę. Drugie pół litra śmietany również ubić i dodać do niej masę kajmakową. Składanie: Biszkopty nasączyć mocną herbatą (ostudzoną) z sokiem z cytryny.Na pierwszym cieście rozsmarować dżem i przykryć drugim ciastem, później wyłożyć śmietanę z galaretką i pokrojone na cienkie plasterki brzoskwinie. Przykryć trzecim ciastem i wyłożyć śmietanę z kajmakiem. Tort udekorować wg. uznania.