Składniki

Składniki:

       200g startej na tarce dyni (na grubych oczkach)

       100g cukru

       150g mąki

       3 łyżki płatków owsianych

       1 łyżeczka proszku do pieczenia

       1/2 łyżeczki sody oczyszczonej

       2 jaja

       90 ml.oleju

       2 garście rodzynków

       1 garść ziaren dyni

       8 drobno pokrojonych suszonych śliwek

       1/2 łyżeczki cynamonu

       szczypta soli



Sposób wykonania


Sposób wykonania:

W jednej misce wymieszać składniki suche (cukier, płatki owsiane, proszek do pieczenia, sodę, rodzynki, nasiona dyni, śliwki, cynamon i sól). W drugiej misce wymieszać składniki mokre (startą dynię, jaja i olej). Zawartość obu naczyń połączyć ze sobą. Foremkę na muffinki wyłożyć papilotkami i każdą napełnić do 2/3 wysokości ciastem. Piec ok. 25 minut w temp. 180 stopni.

Autor: Jola