Składniki

20 dkg makaronu piórka

1 kostka rosołowa

1 filet z kurczaka

1 cebula

1 czerwona papryka

1 pomidor

3 łyżki kukurydzy konserwowej

2 łyżki przecieru pomidorowego

1 ząbek czosnku

20 dkg sera żółtego

4 łyżki oleju

1 szklanka wody

Sposób wykonania
Cebulę pokroić w piórka, czosnek przecisnąć przez praskę. Podsmażyć razem na oleju. Ugotować makaron na sposób al dente (lekko twardawy). Warzywa pokroić w paski i wraz z kurczakiem dodać do cebuli, dusić około 15 minut. Następnie podlać szklanką wody i dodać kostkę rosołową oraz przecier pomidorowy. Makaron wyłożyć do naczynia żaroodpornego, zalać sosem, posypać kukurydzą a na wirzchu rozłożyć starty ser. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut. Podawać na gorąco.
Autor: Jola