Składniki na 10 jajek:
10 skorupek z jaj
1 czerwona papryka
3 łyżki kukurydzy
3 łyżki groszku zielonego
1 spora ugotowana marchewka
2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
bulion 1 litr
żelatyna
Skorupki po jajkach ( uzyskamy je robiąc niewielką dziurkę na górze jajka, jajko wylewamy i zużywamy do innej potrawy) zalać wrzątkiem, wyparzyć. Wodę wylać i poczekać,aż skorupki ostygną. W tym czasie bulion rozrobić z żelatyną w ilości potrzebnej do przygotowania 1 litra galaretki. Ja na wszelki wypadek dodałam łyżkę więcej. Warzywa pokroić na niewielką kostkę i delikatnie włożyć do skorupek. Zalać bulionem i zostawić do całkowitego zastygnięcia. Następnie delikatnie obrać żelatynowe jajka ze skorupek. Aby ułatwić sobie pracę, można na chwilę włożyć skorupki pod strumień ciepłej wody.