Składniki

Składniki:


    1,5 kg cukinii

    3 czerwone papryki

    50 dkg cebuli

    2-3 małe słoiczki koncentratu pomidorowego

    1,5 szklanki cukru

    0,5 szklanki octu

    2 łyżeczki soli

    1 łyżeczka curry

    1 łyżeczka ostrej mielonej papryki

    1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu

Sposób wykonania


Sposób wykonania:

Cukinię, paprykę i cebulę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, zasypać 2 łyżeczkami soli. Odstawić na 2 godziny. Po tym czasie gotować przez 30 minut. Rozdrobnić blenderem na gładką masę. Do masy cukiniowej dodać resztę składników i gotować przez 15 minut.Gorący keczup przełożyć do słoiczków, zakręcić i odwrócić do góry dnem.Odstawić aż całkowicie ostygną. Nie pasteryzować. 

Autor: Jola