6 jajek ugotowanych na twardo
3 puszki tuńczyka w sosie własnym
1 puszka kukurydzy
1 cebula
200g sera żółtego
9 łyżek majonezu
sól i pieprz
pęczek szczypiorku do dekoracji
pomidorki koktajlowe do dekoracji
Jajka obrać, przekroić na połowy, wyciągnąć żółtka i zetrzeć na drobnej tarce. Białka zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Tuńczyka i kukurydzę osobno odsączyć. Cebule drobniutko posiekać i sparzyć wrzącą wodą, odsączyć. Ser żółty zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Warstwy: - białka - 1,5 puszki tuńczyka - cebula + odrobina soli i pieprzu - majonez 3-4 łyżki - ser żółty - 1,5 puszki tuńczyka - kukurydza - 3/4 łyżki majonezu -starte żółtka -posiekany szczypiorek -pomidorki koktajlowe