Składniki

6 jajek ugotowanych na twardo

3 puszki tuńczyka w sosie własnym

1 puszka kukurydzy

1 cebula

200g sera żółtego

9 łyżek majonezu

sól i pieprz

pęczek szczypiorku do dekoracji

pomidorki koktajlowe do dekoracji

Sposób wykonania

Jajka obrać, przekroić na połowy, wyciągnąć żółtka i zetrzeć na drobnej tarce. Białka zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Tuńczyka i kukurydzę osobno odsączyć. Cebule drobniutko posiekać i sparzyć wrzącą wodą, odsączyć. Ser żółty zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Warstwy: - białka - 1,5 puszki tuńczyka - cebula + odrobina soli i pieprzu - majonez 3-4 łyżki - ser żółty - 1,5 puszki tuńczyka - kukurydza - 3/4 łyżki majonezu -starte żółtka -posiekany szczypiorek -pomidorki koktajlowe

Autor: Jola