Składniki

Składniki:

    4 kotlety schabowe (rozbite)

    po pół łyżeczki soli, mielonego imbiru i cukru pudru

    po łyżce oleju i masła

    szczypta pieprzu

  SOS:

    1/2 łyżeczki przyprawy chilli

    3 łyżki keczupu

    2 łyżeczki cukru pudru

    2 łyżki octu winnego

    2 łyżki sosu sojowego

    2 ząbki czosnku (rozgnieciony)

    2 liście laurowe

    ćwierć szklanki wody

Sposób wykonania


Sposób wykonania:

Przyprawy do kotletów (sól, pieprz, cukier i imbir) wymieszać na talerzyku i obtoczyć w nim mięso. Na patelni rozgrzać olej i masło i zrumienić kotlety z obu stron na średnim ogniu. Wymieszać wszystkie składniki sosu i -mieszając- wlać do zrumienionych kotletów. Zagotować je, gotować pod przykryciem na małym ogniu,aż mięso będzie miękkie (ok. 40 minut). Mięsko podawać z surówką i ziemniakami.

Autor: Jola