Składniki:
60 dag piersi indyka
8 plastrów chudego wędzonego boczku
czerwona cebula
6 pieczarek
kilka gałązek rozmarynu
Na marynatę:
3 ząbki czosnku
6 łyżek oliwy
łyżeczka skórki otartej z cytryny
sól i pieprz
Mięso umyć,osuszyć,pokroić na 8 kotlecików.Czosnek przeciśnięty przez praskę czosnkiem wymieszać z oliwą, skórka z cytryny, szczyptą soli i pieprzu. Przygotowaną marynatą skropić mięso i odstawić pod przykryciem do lodówki na 2 godziny. Obraną cebulę i oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki, ułożyć na kotlecikach i udekorować rozmarynem. Każdy kotlecik owinąć paskiem boczku i spiąć wykałaczką. Mięso ułożyć na tackach do grilla. Piec 30 minut. W połowie pieczenia przewrócić na drugą stronę.