Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wbić do niego jajka i wlać majonez. Wymieszać i wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blachę (ja wyłożyłam blaszkę folią aluminiową i nie polecam ponieważ folia nie chciała się od placka odkleić). Piec 20minut w temperaturze 180 stopni.
Mięso oczyścić, przekroić w poprzek na pół i dość cienko rozbić. Oprószyć solą i pieprzem.
Cebulę obrać i drobno posiekać. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki, dusić z cebulą na rozgrzanym oleju.
Na ciepłym serowym placku ułożyć mięso i przykryć warstwą pieczarek z cebulą. Zwinąć w roladę i zapiekać 25 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu chwilę odczekać, będzie się lepiej kroić. Podawać na ciepło z ulubioną surówką i ziemniakami. Można polać sosem pieczarkowym.