Czas przygotowania: 40 minut
Czas grillowania: 30 minut
Składniki:
jedna pierś z kurczaka
pół czerwonej papryki
6 maleńkich pieczarek
6 cm pora
małe patisony konserwowe
1cm startego imbiru
sos sojowy
cytryna
2 woreczki ryżu
pietruszka
kurkuma
mała łyżeczka oleju
szaszłykowe wykałaczki
Pierś z kurczaka kroimy na długie paski przyprawiamy startym imbirem, sosem sojowym, kurkumą i sokiem z cytryny, odstawiamy. W tym czasie przygotowujemy: pieczarki, patisony, pora kroimy w talarki, paprykę w kawałeczki. Następnie wszystko nadziewamy na szaszłyki i grillujemy na specjalnej patelni lub w piekarniku. Można również delikatnie posmarować szaszłyki olejem używając pędzelka, aby nie przesadzić. Gdy szaszłyki się grillują gotujemy ryż. I układamy wszystko fantazyjnie na talerzu.. Smacznego!!!