Składniki


Czas przygotowania: 40 minut


Czas grillowania: 30 minut


Składniki:

 

        jedna pierś z kurczaka 

        pół czerwonej papryki 

        6 maleńkich pieczarek 

        6 cm pora

        małe patisony konserwowe 

        1cm startego imbiru 

        sos sojowy 

        cytryna 

        2 woreczki ryżu 

        pietruszka 

        kurkuma 

        mała łyżeczka oleju 

        szaszłykowe wykałaczki

Sposób wykonania

Sposób wykonania:

Pierś z kurczaka kroimy na długie paski przyprawiamy startym imbirem, sosem sojowym, kurkumą i sokiem z cytryny, odstawiamy. W tym czasie przygotowujemy: pieczarki, patisony, pora kroimy w talarki, paprykę w kawałeczki. Następnie wszystko nadziewamy na szaszłyki i grillujemy na specjalnej patelni lub w piekarniku. Można również delikatnie posmarować szaszłyki olejem używając pędzelka, aby nie przesadzić. Gdy szaszłyki się grillują gotujemy ryż. I układamy wszystko fantazyjnie na talerzu.. Smacznego!!!

Autor: Agnieszka