Składniki:
CIASTO NALEŚNIKOWE:
250g mąki
2 jajka
1 szklanka mleka
1 szklanka wody
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki cukru
1 łyżka roztopionego masła
olej do smażenia
DODATKOWO:
6 szt cienkich parówek
papryka marynowana
ogórki marynowane
250g żółtego sera
Sposób wykonania:
Wszystkie składniki na ciasto zmiksować. Odstawić na 10 min aby mąka w cieście napęczniała. Smażyć naleśniki. Parówki obrać z jelitek, każdą przekroić wzdłuż na pół. Paprykę i ogórki pokroić w paski a ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na każdego naleśnika dać połówkę parówki, kawałek ogórka i papryki i posypać serem. Zwinąć w ruloniki. Dać na blaszkę lub do naczynia żaroodpornego i zapiekać do rozpuszczenia się ser.