Składniki

2 średnie cukinie, pokrojone na 1/2 cm plasterki

4 duże obrane ziemniaki, pokrojone na 1/2 cm plasterki

5 ząbkow czosnku pokrojonych na cieniutkie plasterki

2 średnie pomidory, pokrojone na ćwiartki

15 dag sera żółtego pokrojonego w kostkę

1/3 szklanki oliwy

2 łyżki suszonego oregano

1 łyżka zielonej pietruszki (posiekanej)

sól i pieprz, do smaku

Sposób wykonania

Rozgrzać piekarnik do 220ºC. Wszystkie warzywa wsypać do dużego, żaroodpornego
naczynia. Wlać oliwę i posypać ziołami i dość mocno posypać solą i pieprzem. Dobrze wszystko razem wymieszać i piec około 1 1/2 godziny lub
dłużej, mieszajac od czasu do czasu, aby wszystkie warzywa ładnie się
przyrumieniły. 
Fajny dodatek do obiadu do mięsa zamiast tradycyjnych ziemniaków lub miżna zjeść zapiekankę z bagietką.
Autor: Jola