Składniki


Składniki: 


        1 puszka zielony groszek, 

        2 kostki bulion drobiowy, 

        1 szklanka śmietanka, 

        1 sztuka żółtko jaja, 

        1 łyżeczka mąka, 

        2 łyżki posiekana natka pietruszki, 

        do smaku Sól, 

        do smaku biały pieprz mielony Prymat, 

        do smaku tymianek

Sposób wykonania

Sposób wykonania:

Zawartość puszki z groszkiem zmiksować. Rozprowadzić wrzątkiem (3 szklanki), dodać kostki bulionowe, doprawić solą, pieprzem i tymiankiem.Śmietanę rozmieszać z mąką i zagęścić zupę. W kubeczku roztrzepać żóltko i dodac po trochu kilka łyżek gorącej zupy. Wlać do garnka z zupą,, stale mieszając. Zagrzać, nie dopuszczając do zagotowania. Podawać w filiżankach

Autor: Jola